Danas je u suradnji Udruge za promicanje inkluzije i Centra za obrazovanje odraslih Validus završio 1. modul “Uvod u osobno usmjereno planiranje” kao trening petine europskog projekta “Novi putevi prema inkluzivnoj mreži”. U prvom modulu sudionici su se upoznali s osobnim usmjerenim pristupom, kao glavnim pristupom za ostvarivanje osobnih ciljeva i uključenosti u život zajednice.

aaa

Bogatstvo različitosti sudionika bila je posebnost ovog predavanja: samozastupnici, asistenti, predstavnici institucija u transformaciji, ravnatelji, predstavnici ministarstava, građanska inicijativa, … izmjenjivali su svoja iskustva i viđenja pojedinih tema.

Provedenih dva dana u veoma gostoljubivoj, zanimljivoj, produktivnoj i nadasve prijateljskoj atmosferi, stekli smo nova znanja, podijelili iskustva i upoznali nove prijatelje. Tako smo se sprijateljili sa Slavicom, Nenom, Markom, …

Na putu za neko bolje sutra, završivši prvi modul, nestrpljivo očekujemo studeni, kada će krenuti 2. modul “Osobno usmjereno razmišljanje” …
Kako slika govori više od tisuću riječi, dojmove atmosfere pružamo vam kroz fotke !

Priručnik OSOBNO USMJERENO PLANIRANJE

Udruga u suradnji s Centrom za obrazovanje odraslih Validus izdaje

Autor: dr.sc. Bojana Rozman

aaa

Ovaj priručnik je namijenjen stručnjacima koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama, ali i s osobama s invaliditetom.

Svrha je priručnika dati uvid u temelje ovog pristupa, neke od tehnika (Making Action Plans – MAP i Planning Alternative Tomorrows With Hope – PATH) te mogućnostima koje ovaj pristup nudi u odnosu na poboljšanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama.

Pristup osnaživanju osoba s invaliditetom za život u zajednici uključuje niz postupaka usmjerenih na proces planiranja s ciljem osnaživanja osoba s invaliditetom, stvaranje razumljive slike o tome tko je ta osoba i što

ona želi učiniti sa svojim životom, sada i u budućnosti, okupljanje svih ljudi koji su važni za osobu, uključujući članove obitelji, prijatelje, susjede, osoblje u podršci koji aktivno traže pozitivne kapacitete osobe u kontekstu života u zajednici, a koji će pridonijeti pozitivnim promjenama u životu osobe.

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju molimo vas da nas kontaktirate na elektronsku adresu uredništva: [email protected] i [email protected] ili telefone: 01/37 58 932; 01/ 37 58 931 ili posjetite na adresi: Bleiweissova 15, Zagreb.