LADO humanitarni koncert za AmoReVeru.

Ovaj impresivni i nezaobilazni kulturni događaj održati će se pod Visokim pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih i uz punu podršku Predsjednika Republike Hrvatske prof.dr. Ivu Josipovića. 16. svibnja 2012. u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 20 sati.

Ured predsjednika potvrdio je dolazak predsjednika Republike Hrvatske Prof.dr. Ive Josipovića. Predsjednik će se vrlo rado odazvati pozivu prisustvovanja humanitarnom koncertu ovisno o rasporedu državničkih obaveza toga dana.

Ulogu moderatora koncerta preuzeti će urednica, novinarka i voditeljica Ana Brbora – Hum.

Karte po cijeni od 40,00 kuna u prodaji su na sljedećim prodajnim mjestima:

– Knjižara i papirnica De Nova – J. Zorića 23 – Dugo Selo

– Foto studio “Time” – Zagrebačka 1 – Dugo Selo

– Caffe bar Mondo – Kolodvorska 18 – Dugo Selo

Na prodajnim štandovima koji će biti organizirani danima vikenda ispred trgovačkih lanca u Dugom Selu.

– U Udruzi AmoReVera – Domobranska 1 – Dugo Selo, utorkom i četvrtkom od 14 – 18 sati.

– Ponedjeljkom na sajmištu – Dugo Selo, prodajno mjesto konfekcije – Rončević.

Koncert “Za izbor načina života” posvećen je promicanju novog pristupa prema osobama s intelektualnim poteškoćama koji se temelje na poštivanju prirođenog ljudskog dostojanstva svakog čovjeka, baziranom na stvaranju uvjeta jednakih mogućnosti.

Prihod od koncerta namijenjen je ciljevima Udruge AmoReVera.

Programima potpore želimo omogućiti stanovanje i pomoć za život u zajednici uz podršku, koji ljudima s invaliditetom daju stvarnu mogućnost izbora i načina života.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske osnovan je 1949. ukazom NR Hrvatske kao profesionalni folklorni ansambl sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.
Njegovih 37 vrhunskih plesača, koji su istovremeno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a petnaest odličnih glazbenika svira na pedesetak različitih tradicijskih i klasičnih instrumenata.
Ansambl Lado također posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, preko 1200 kompleta, od kojih su neke stare i više od stotinu godina pa ga zato s pravom nazivaju i “putujućim muzejem”.

Ogromno bogatstvo i raznolikost folklornog izraza čini Lado jedinstvenim u svijetu, što je prepoznala i publika u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama u kojima je Lado nastupao: od Royal Albert Halla u Londonu, City Centra u New Yorku, preko Mann Auditoriuma u Tel Avivu i Sydney Town Halla, pa sve do 20-ak vrhunskih koncertnih dvorana u Japanu, gdje je Ladovih 27 koncerata, tijekom petotjedne turneje u 2006. godini, oduševljeno gledalo više od 50 tisuća ljudi.
Za svoj rad i zasluge u promicanju nacionalne kulturne baštine, Lado je dobio mnoge nagrade i priznanja.

Zahvaljujemo Ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO na odobrenom humanitarnom i reprezentativnom koncertu.

Izuzetno počašćeni ovom nadasve cijenjenom odlukom, radujemo se Vašem skorom dolasku koji će upriličiti vrhunski kulturni događaj u našoj sredini.

Udruga AmoReVera
……………………………………………………………………………

Vrijednost ovog za Grad Dugo Selo izuzetnog kulturnog događaja prepoznata je u Gradskoj organizaciji SDP-a te nam je ponuđena organizacijska podrška i materijalna potpora.

Medijski pokrovitelj koncerta je Radio Martin “Zabavni radio”.

Pozivamo sve poslovne subjekte i ljude dobre volje koji se određenim oblikom pokroviteljstva, sponzorstvom i volonterstvom žele uključiti u realizaciju ovog izuzetnog kulturnog događaja za našu na prilazima Zagreba, pomalo zaboravljanu sredinu.

Ansambl LADO

Ansambl LADO – Po Prigorju

Ansambl LADO – Posavina

Ansambl LADO – Linđo

Ansambl LADO – Stari splitski plesovi

Ansambl LADO – Stari splitski plesovi

LADO i OKUD Trešnjevka – Igrajte nam mužikaši

LADO i OKUD Trešnjevka – Igrajte nam mužikaši

Ansambl LADO – Podravino moja mila

LADO – Ajd na livo

Ansambl LADO – Ivanjski ples

Ansambl LADO – Ivanjski ples

LADO – Letovanić, Letovanić

LADO – Osogovka