Želimo Vam dobrodošlicu na redizajniranu stranicu Udruge AmoReVera!

Redizajnu stranice pristupili smo ne samo iz potrebe suvremene grafičke koncepcije, već smo iz palete stečenog iskustva tijekom našeg gotovo sedmogodišnjeg rada i djelovanja isprofilirali sadržaj.
Koncepciju smo podredili potrebama vremena i suštini gorućih problema u ne rješavanju statusa osoba s intelektualnim i komunikacijskim teškoćama.
Trčanjem ispred vremena shvatili smo da su neke teme na ovim prostorima puno preuranjene te smo ih premjestili u mirovanje i posvetili se sukusu problema.
 
O raznim informativnim temama i sličnim publikacijama, sadržaj se može naći na niz drugih internet adresa pa smo taj prostor posvetili temama koje se baš ne mogu često ili uopće ne mogu pronaći.
 
Ogorčeni na indolentnost patnje osoba s intelektualno komunikacijskim teškoćama posvetili smo se problemu konformizma kojeg držimo najvećim krivcem stagnacije napretka u razvoju kvalitetnijeg odnosa društva, tako i prema osobama s intelektualnim i komunikacijskim teškoćama.
Stvorili smo sestrinsku stranicu rubrike “vijesti” upravo na tu temu s imenom “nonkonformizam”.
 
To ne znači da smo apsolutno protiv svih uzusa i principa, već smatramo da odgovornost prema sebi, prema vlastitoj državi i svojoj djeci, pa tako i prema osobama s intelektualno komunikacijskim teškoćama nužno treba dići na jednu višu razinu. Stranica na kojoj će se također donositi vijesti ali na jedan drugačiji način kroz zonu otvorenog pristupa aktualnoj problematici. Smatramo da je došlo vrijeme da se na isti način počnemo obraćati sustavu kao što se on obraća nama te beskrupuloznom istinom o tome treba izvještavati javnost.
 
Dakle, nije nam cilj sebi osigurati plaće u zamjenu za vječnu šutnju i ugodu namakanja u toplini močvare koju smo oko sebe stvorili. Cilj su nam istinski pomaci koji se uz ogromna uložena sredstva nisu dogodili ili se događaju dinamikom bitnijih pomaka u narednih sto godina. Mi kao roditelji svoj radni staž osiguravamo na drugim mjestima i nemamo vremena u ovoj domeni čekati umirovljenje i zapošljavati nove klon generacije što znači ispod svake mjere ponižavajući život i puno preranu smrt za našu djecu prepuštenu ovakvom sustavu.
Naš rad i dalje će se počivati najvećim svojim djelom na altruizmu i volonterstvu uz presudnu pomoć naših donatora koji nam omogućuju u Hrvatskoj opstanak, pošto ne želimo biti taoci sredstava dobivenih iz projekata kojima nam se usmjeruje (čitaj ucjenjuje) područje rada i način djelovanja. Kojima nam se omogućuje da jedino budemo skrušeni suradnici ali ne i objektivni kritičari. Tužno je da i veliki dio projekata europskih fondova filtrira se na isti način i po istoj shemi u Hrvatskoj!
 
Za one koji prvi puta dolaze na našu stranici i za one koji žele više informacija o tome što i kako radimo možete pročitati ovdje …