Pravila privatnosti i kolačići

Ovom internetskom stranicom amorevera.hr (dalje u tekstu: “Stranica”) upravlja Udruga AmoReVera, Dugo Selo, Biskupa Augustina Kažotića 1e, 10370 Dugo Selo (dalje u tekstu: “AMOREVERA”).

Ova obavijest o zaštiti osobnih podataka odnosi se na osobne podatke koje AMOREVERA kao voditelj obrade prikuplja putem Stranice. AMOREVERA poštuje privatnost korisnika svojih internetskih stranica stoga u nastavku navodimo u koje svrhe koristimo vaše osobne podatke i koja su vaša prava u odnosu na zaštitu osobnih podataka.

AMOREVERA može prikupljati i obrađivati vaše osobne podatke, kao što su ime i prezime, e-mail adresa i druge podatke koje nam sami dostavite. Također, ova Stranica koristi kolačiće na način naveden u ovoj obavijesti. Podaci prikupljeni na takav način su anonimni i ne identificiraju osobu.

Kako koristimo vaše podatke

Podatke prikupljamo i potom obrađujemo kako bismo mogli uz vašu suglasnost:

1. odgovoriti na vaš upit koji ste nam postavili putem kontakt obrasca, a koje osobne podatke dijelimo samo s osobama kojima su ti podaci potrebni kako bi odgovorili na vaš upit. Ispunjavanjem kontakt obrasca, sakupljamo one osobne podatke koje ste nam sami stavili na raspolaganje, a mogu uključivati vaše ime i prezime, e-mail adresu te podatke sadržane u vašoj poruci. Od navedenih podataka jedino je pružanje vašeg imena, e-mail adrese i sadržaja poruke nužan uvjet kako bismo vas kontaktirali i odgovorili na vaše pitanje.

2. postavljati kolačiće kako bismo mogli ispuniti naše legitimne poslovne interese, posebice:

  • analizirati korištenje našom Stranicom radi stalnog poboljšanja sadržaja i mjerenja učinka
  • prilagoditi korištenje našom Stranicom, kao i našu komunikaciju, vašim potrebama i navikama

Podaci prikupljeni na takav način su anonimni i ne identificiraju osobu.

Dijeljenje vaših osobnih podataka

Ovdje se izričito izjavljuje kako se osobni podaci korisnika neće prodavati ili na bilo koji drugi način, osim gore navedenog, koristiti, niti prenositi bilo kojoj trećoj strani bez vašeg posebnog odobrenja.

Naša Stranica može sadržavati poveznice na druge internetske stranice nad kojima nemamo nikakvu kontrolu. AMOREVERA nije odgovoran za politike ili prakse zaštite osobnih podataka drugih internetskih stranica.

Kolačići

Kako bi ova Stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja Stranice, a u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova Stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ili kolačića (eng. cookies ). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati Stranicu, no neke njezine mogućnosti vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke te postavke za web stranicu kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija, ali ta informacija ili informacije mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući – internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika. Kolačići ne sadržavaju nikakve osobne podatke odnosno informacije koje bi vas mogle identificirati. Korisnik, pak, može promijeniti svoje postavke interneta te time sam birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, hoće li spremljene kolačiće automatski obrisati pri zatvaranju internet preglednika i sl.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu.  Kolačići se mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internet preglednika.

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?

Ovi su kolačići nužni kako bi vam omogućili kretanje po web stranici i uporabu njezinih značajki. Bez tih kolačića ne mogu vam se pružiti usluge koje ste zatražili. Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika.

Što su stalni kolačići?

Ovi kolačići pamte vaše odabire. Takvi se podaci potom mogu upotrijebiti kako bi vam se osiguralo iskustvo koje je prikladnije vašim odabirima i posjećivanje web stranice koje je prilagođenije vašim potrebama i navikama. Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internet preglednika.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web stranica koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web stranice mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta toj web stranici.

Što su kolačići treće strane?

Pomoću tih kolačića web stranice mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

Da li amorevera.hr koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam se omogućilo bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi amorevera.hr i zašto?

Privremeni kolačići – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik.

Stalni kolačići – takvi kolačići obično imaju datum isteka daleko u budućnosti i tako će ostati u vašem pregledniku dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika, kako bismo mogli poboljšati Stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – osobni podaci korisnika nisu vidljivi.

Google Analytics – Stranica koristi servis za mjerenje posjećenosti. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete to zabraniti na sljedećem linku tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića potražite na allaboutcookies.org/

Zadržavanje podataka i vaša prava

Sve informacije koje smo prikupili zadržavamo tri godine od posljednje interakcije nakon čega se oni trajno brišu.

Ako ste se tijekom korištenja Stranice odlučili za primanje newslettera, ali ste se naknadno predomislili, ukidanje takve opcije moguće je odjavom u bilo kojem trenutku na primljenom newsletteru, klikom na link “Odjava”.

U svakom trenutku imate pravo od AMOREVERA zatražiti pristup vašim osobnim podacima ili brisanje vaših osobnih podataka ili ograničavanje obrade koja se odnosi na vas. Također, imate pravo na ulaganje prigovora na obradu kao i pravo na prenosivost vaših podataka.

Ako ste dali privolu na obradu vaših podataka, takvu suglasnost možete u bilo kojem trenutku povući.

U slučaju pitanja u vezi s obradom vaših osobnih podataka ili u slučaju da želite zatražiti brisanje vaših podataka molimo vas obratite nam se putem kontakt obrasca ovdje

Ako sumnjate na povredu u postupku obrade vaših podataka od strane AMOREVERA, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Ažuriranje politike privatnosti

Politika zaštite privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu sa zakonodavstvom. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj internet stranici.

Ažurirano: 19. rujna 2019.