Prije svega, cilj nam je zaštita i potpora osoba s intelektualnim i drugim teškoćama te ukazivanje na neprimjerena postupanja prema istim.
Preoblikovanje načina razmišljanja i postupaka prema osobama s intelektualno komunikacijskim poteškoćama. Izlazak iz ustanova i vlastitih domova u život u zajednici. Suradnja sa građanska inicijativama na tom putu.

Inovativani pristup prema osobama s poteškoćama koji se temelji na poštivanju prirođenog ljudskog dostojanstva svakog čovjeka, baziran na stvaranju uvjeta jednakih mogućnosti.

Programima potpore želimo omogućiti stanovanje i pomoć za život u zajednici što uključuje i najvažniju asistenciju mogućnosti življenja u vlastitom domu a koji ljudima s invaliditetom ostavljaju mogućnost izbora i načina života.
 
Izgradnja kuće samostalnog stanovanja uz podršku sa pripadajućim sadržajima, kojima bi uz stručnu podršku nadzor vršili roditelji (brača, sestre), gdje bi im briga o zdravlju i količina antipsihotika i unutar kuće bila pod posebnim nadzorom. Gdje bi se precizno mjerljiv rad educiranog visoko kvalitetnog, moralno provjerenog osoblja obavljao po najnovijim prilagođenim programima, potpomognut suvremenom tehnologijom. Gdje bi zapošljavanje i maksimalan stupanj neovisnosti bio prioritet.

Zastupanje drugačijeg pristupa edukaciji osoba s teškoćama. Edukare – izvući na površinu, izvući iz svijeta mašte u svijet stvarnosti. Nije dobro reći, oni ne razumiju.
Pedeset godišnje iskustvo naprednih engleskih građanska inicijativa govori da je to velika zabluda. Ako odmah ne odgovaraju, ni iz daleka ne znači da ne razumiju.
 
Preusmjeriti dio sredstava namijenjenih hiperprodukciji programa bez napretka u programe stvaranja “krova nad glavom” gdje će život odlaskom iz roditeljskog doma provoditi dostojno čovjeka.

Jedan od osnovnih i realnih prioriteta da stignemo do krajnjeg cilja je taj, da ogromna sredstva izdvojena iz društva stignu do naših korisnika a ne da ih dopadnu samo mrvice jer najblaže rečeno, neracionalni aparat im proguta većinu.

Duboko smo uvjereni da poštenim odnosom i racionalnim trošenjem,  štićenu populaciju moguće je podići na jedan do sada neprepoznatljiv nivo kvalitete života.

Svjesni smo također da ovaj otvoreni kritički pristup, napretku udruge u ovom času ne ide u prilog. No, da bi temelji naše buduće kuće zajedničkog stanovanja jamčili joj stabilnost složiti ćete se, potrebno je isušivati močvaru.

Ufamo se da će provođenje UN-ove konvencije o pravima invalida koju je naša Vlada 2007. potpisala a Hrvatski sabor ratificirao, napokon nakon niza opomena iz EU, početi se istinski i nedvosmisleno provoditi.

Pridružite nam se!