Kenguru, serija pristupačnih malih automobila još jedno je olakšanje u mobilnosti osoba s invaliditetom. Automobili se odlikuju osim izuzetnom pristupačnosti, malim dimenzijama i električnim pogonom.

Osoba s invaliditetom ulazi u automobil u invalidskim kolicima, što znači da je izbjegnut zahtjevan manevar prelaska iz invalidskih kolica u sjedalo automobila i spremanja istih u prtljažnik. Ovdje je osoba s invaliditetom potpuno samostalna i neovisna o tuđoj pomoći ili asistenciji.

Daljinskim upravljačem otvaraju se zadnja vrata i spušta mini rampa. Osoba ulazi kolicima u automobil, fiksira ih i sigurnosnim pojasom se vezuje. Upravljanje automobilom vrši se upravljačem kao na motociklu.

Male dimenzije osiguravaju izvrsno kretanje gradom i minijaturan prostor za parkiranje. Za pogon su zadužena dva elektromotora po 2 kw kojima ovaj mali auto dostiže maksimalnu brzinu 55 km/h i radijus kretanja oko 100 km, ovisno o režimu vožnje. Punjenje baterija traje 8 sati. Više informacija ovdje i ovdje.