U sklopu projekta “Podrška sektoru socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga” financiranog od strane EU, zastupanog po gđi. Angeli Taylor, voditeljici projektnog tima a pod neposrednim vodstvom prof. Borke Teodorović, ključne stručnjakinje za transformaciju ustanova u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik danas je započela procjena dosad provedenih aktivnosti vezanih uz deinstitucionalizaciju, odnosno transformacije domova socijalne skrbi a provoditi će se kroz slijedečih pet radionica. Uvodnom riječi od strane Ministarstva socijalne politike i mladih obratila se je gđa. Zvjezdana Bogdanović, načelnica Sektora za osobe s invaliditetom. 

Spomenuta procjena važan je prvi korak na projektu, budući da će se na zaključcima i
rezultatima ove početne procjene temeljiti sve buduće aktivnosti projekta i osigurati pružanje
prilagođene podrške i pomoći pri provedbi planova transformacije domova socijalne skrbi.
– Centar za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” – Zagreb
– Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava
– Centar za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” – Zagreb
Centar za rehabilitaciju Zagreb
– Centar za odgoj i obrazovanje Prekrižje – Zagreb
– Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica
– Centar za rehabilitaciju Silver – Zagreb
– Dom za djecu i mladež Tuškanac – Zagreb
Centar za obrazovanje “Slava Raškaj” i “Vinko Bek” istaknuti su kao primjer dobre prakse u ovom segmentu djelovanja.
Osim navedenih sudionika rodionici su prisustvovali predstavnici Ministarstva, centara za socijalnu skrb, te predstavnici nevladinih građanska inicijativa (“Udruga za promicanje inkluzije”, “Udruga za samozastupanje”, “Udruga Idem”, “Udruga Puž“, “Udruga za autizam Zagreb“/S. Dujmović/, “Udruga za Down sindrom” i “Udruga AmoReVera”) koje pružaju socijalne usluge, kao i ostali predstavnici relevantnih dionika.
Na radionci su izmjenjena iskustva i utvrđivani zajednički problemi i pokrenute su rasprave oko mogućih praktičnih rješenja, te predloženi prijedlozi za pružanje podrške od strane projekta u sljedećih 20 mjeseci.