Na poziv urednice i voditeljice emisije HRT-e Normalan život Ane Tomašković bili smo gosti u emisiji. Tema su bile humanitarne akcije.

” Tko, kako, kada i u čije ime smije prikupljati novac za pojedinačna liječenja u inozemstvu, po kojim kriterijima se izabiru odabrani, tko kontrolira prikupljanje novca i način na koji se raspodjeljuje, koja je zakonska uloga zaklade i građanska inicijativa, tko i po kojim uvjetima ima pravo na liječenje u inozemstvu od strane HZZO-a, … ?”
Naše mišljenje je da su humanitarne akcije uglavnom izraz lažne empatije društva koje nije u stanju pobrinuti se za svoje osobe s invaliditetom, već “blic empatijom” i izvlačenjem pojedinaca čini zapravo izravnu segregaciju ostalih članova ciljane skupine. “Ne pravimo se dobri, budimo dobri!”

Također, bio je osvrt na ideju osnivanja Stranke osoba s invaliditetom Hrvatske jer dok čekamo neka bolja vremena, nužnost nam nalaže drznuti se konačno s margine društva i stasati u poželjne suradnike i partnere!

Gosti emisije bili su Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, telefonom /Vesna Škulić povjerenica Predsjednika RH za osobe s invaliditetom, Božena Anić iz Udruge SANUS, Đula Sunara Rušinović Udruga za promicanje prava pacijenata i Dolores Kamenar Čokor/ i Goran Karas.