Danas smo se susreli s dragim ljudima Prve službe stanovanja CZR Stančić koji su ovo ljeto temeljem projekta “Transformacija i deinstitucionalizacija Centra za rehabilitaciju Stančić i Centra za rehabilitaciju Zagreb”, napustili instituciju.

U srdačnom susretu međusobnih upoznavanja, kroz isprićane crtice vlastitih života krenuli smo druženjem, prijateljstvom i suradnjom put zajedničkog povratka u zajednicu. Povratka, točno, pošto smo svi rođeni u ovoj zajednici, no, neki su netom nakon izlaska na svijet završili u institucijama a oni koji i nisu našli su se također ispod nevjerojatno hrabro podvučene linije stigme i postali su izopćeni članovi društva iz kojeg su ponikli.

Kako članove udruge AmoReVera koji u ovom trenutku žive sa svojim obiteljima prati slična sudbina marginaliziranih i zaboravljenih ljudi, motivirani položajem svojih novih prijatelja s još više žara krečemo put afirmacije u zajednici novog nam vijeka.

Veoma tužno bilo je čuti jednog čovjeka, jedno ljudsko biće koji izražava želju za povratkom u instituciju. Zato budimo sudionici 21.stoljeća i osvjetlimo im put života za koji neki i neznaju da postoji.
Dođite u Udrugu AmoReVera i ohrabrite ove ljude, pokažite im da su dobrodošli. Podajte im samopouzdanja i koju toplu rijeć, nakon čega ćete se i vi bolje osjećati !