4. – 5. studenog u organizaciji Udruge za promicanje inkluzije proveden je trening “Osobno usmjereno razmišljanje”, kao drugi od pet modula europskog projekta “Novi putevi prema inkluzivnoj mreži”.
Modul istražuje povijest i pozadinu osobno usmjerenog razmišljanja. Pokazuje kako su se razvili alati iz ELP-a (Essential Lifestyles Planning) i kako se oni mogu razumjeti, što je osobi bitno te kako ta osoba želi živjeti i kakvu podršku želi imati. Ponuđeni alati osobno usmjerenog razmišljanja mogu se koristiti kao dio procesa osobno usmjerenog planiranja ili na fleksibilan način, na dnevnoj osnovi, kada su oni bitni pojedincu.

Predavanje je vodila Julie Lunt, članica razvojnog tima projekta iz Ujedinjenog Kraljevstva a koja je poučavala o nizu alata na zanimljiv način koji se mogu koristiti kako bi saznali više o osobi i postigli bolje razumijevanje o vrsti podrške koja je najbolja za pojedinca. Sudionici svojom aktivnosti dali su također doprinos uspješnosti ovog važnog predavanja.
Uz angažman prevoditelja Željke Ciler, te Bojane Rozman koja je pojašnjavala manje razumljivu konverzaciju, modul je bio pristupačan lako razumljivim jezikom.

„New Path to Inclusion Network“ Financiran je od strane Programa za cijelo životno učenje Europske komisije. U ovom projektu sudjeluju ukupno 20 organizacija iz 14 europskih zemalja i Kanade. Glavni cilj projekta je postići promjenu u uslugama za osobe s invaliditetom.