Osvrt na hajku nekih TV kuća organiziranu od grupe roditelja

Dragi roditelji, sudionici ove ružne kampanje,
u vrijeme dok ste ostavljali dijete na brigu društvu, roditeljska ljubav, brižnost i zavidna energija koju danas posjedujete, to sigurno ne bi dozvolila. Danas kada se to isto institucijsko “dijete”, kao svugdje u razvijenom svijetu ako mu to zdravstveno stanje dopušta, treba vratiti u zajednicu, u domicilnu sredinu iz koje je izdvojeno a kojoj civilizacijom 21. stoljeća i pripada, uhvatila vas je panika.
Kako drugačije objasniti da unatoč niza edukacija, sastanaka i radionica, tako naočiti i globalno informirani u tolikom grču zatirte svim sredstvima humana kretanja prema vlastitom djetetu, u konačnici ipak strepeći od eventualnog inkomodiranja.
Umjesto da pozdravite i iskoriste priliku, dozvoliti ćete i na neki način se iskupite, okorjelom mrenom od koje ne možete a i ne želite vidjeti crnu stranu institucijskog zbrinjavanja, podmećete klipove ovom globalnom i civilizacijskom procesu ali ne samo svojoj, već i našoj djeci.
U “Otvorenom” blatite i o bogaćenju građanska inicijativa, dok ISTINA izgleda ovako: Udruge koje skrbe o osobama s intelektualnim i drugim teškoćama od ministarstva dobivaju 5.400,00 kuna mjesečno po osobi, dok institucije za isti taj posao porezne obveznike koštaju 10.300,00 kuna mjesečno po osobi.
Stanuje li negdje sram?