Pet godina požrtvovnog rada instituta Pravobranitelja za osobe s invaliditetom

Obilježavanje pete godišnjice instituta Pravobranitelja za osobe s invaliditetom

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom kao opunomoćenica Sabora u zaštiti, praćenju i promicanju prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj i u svojstvu nezavisnog mehanizma za praćenje i promicanje konvencije o pravima osoba s invaliditetom ove godine obilježava pet godina rada.
Na Okruglom stolu povodom ovog vrijednog jubileja s temom “Zaštita, praćenje i promicanje prava i interesa osoba s invaliditetom Predsjednik RH dr. Ivo Josipović pozdraviti će sudionike skupa na kojem će se govoriti o doprinosu instituta Pravobranitelja za osobe s invaliditetom unaprjeđenju prava osoba s invaliditetom. Izlagačima iz zemlje i inozemstva , pridružit će se putem video veze i g. Shuaib Chalklen Posebni izvjestitelj UN-a za pitanja invaliditeta. Osobe s invaliditetom govoriti će o svojim iskustvima iz suradnje s Uredom te o promicanju prava osoba s invaliditetom.
Ovim događajem, organiziranim uz podršku Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj obilježiti će se i 03. prosinca, Međunarodni dan osoba s invaliditetom /UN Konvencija/te 10. prosinca, Međunarodni dan ljudskih prava /Opća deklaracija o pravima čovjeka/ .

aaa

Koristimo priliku kroz vlastito iskustvo naglasiti presudnu ulogu Ureda na čelu s Pravobraniteljicom Ankom Slonjšak u kreiranju preduvjeta samostalnosti i vlastite osobnosti AmoReVere.
U tim trenucima pružena pomoć uz punu požrtvovnost i promptnost, bila je neprocjenjiva!