Članovi AmoReVere i sugrađani iz okruženja s intelektualnim ili drugim teškoćama kao i oni bez teškoća, imali su priliku i ove godine organizirano dočekati Novu godinu u Klubu Udruge AmoReVera.
Unazad četiri godine od kada postojimo i organiziramo dočeke u goste bi pozvali i nekoliko korisnika Centra za rehabilitaciju Stančić. Vrata naše Udruge oduvijek su otvorena svima. Kroz novoosnovani Klub posebno potičemo međusobna druženja i druženja s građanstvom.

Godina 2013. izuzetna je u pokrenutim pozitivnim globalnim procesimam kroz suradnju Ministarstva socijalne politike i mladih, Instituta Otvoreno društvo, Udruge za promicanje inkluzije i Centara za rehabilitaciju a koja je dovela do izlaska korisnika iz institucije Centra za rehabilitaciju Stančić u sklopu projekta Transformacija i deinstitucionalizacije domova socijalne skrbi.
CZR Stančić prošlo ljeto napustilo je 40 korisnika koji su započeli novi život kao slobodni ljudi u stambenim jedinicama organiziranog stanovanja uz podršku u zajednici, u našem susjedstvu, ovdje u Dugom Selu.
Proslava dočeka 2014. upriličena je u okviru dogovora s Prvom službom stanovanja kao dio bliže, jednostavnije, prihvatljivije i već pokrenute suradnje kroz Klub AmoReVere a koja se u ovoj mladoj godini tek počinje intenzivno razvijati.

Inače cijelo društvo sudjelovalo je u dobavi namirnica, dok za raspoloženje nismo trebali dogovarati jer ono ni u jednom trenutku niti najmanje nije nedostajalo.
Dapače!
Prijatelji s asistentima iz tri obližnje stambene jedinice stigli su, odložili stvari i zabava je počela. Istinsko raspoloženje do sitnih sati više nam ništa nije moglo dovesti u pitanje a decibeli i prigodna playlista do usijanja su ga rasplamsali u što se bačenim pogledom na fotke možete i uvjeriti. Bilo je uistinu spontano kao i uvijek.