Bezbroj je načina da pomognemo osobama s intelektualnim i drugim teškoćama ako uistinu to želimo.
Izvući te ljude iz jedne donedavno (dijelom i danas) nepoželjne i segregirane populacije i personalizacijom svakog ponaosob podariti im važnost koja pripada svakom čovjeku, prioritet je današnjice i suvremenog načina života.
“Moj Web” prijedlog je stranice zamišljene kao podrška populaciji s invaliditetom u pružanju besplatnog najma naših Web stranica zainteresiranom pojedincu s intelektualnim i drugim teškoćama.

Stranice građanska inicijativa, portali, Facebook, mediji, publikacije … uglavnom nas izvještavaju o njihovom radu, uspjesima ili o tuđem radu, o primjerima loše prakse (ili dobre prakse) i odnosima sustava ili pojedinaca prema djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom.
Smtramo da je suvremenu tehnologiju potrebno koristiti ne samo za brži protok informacija, već i za neposrednu podršku u životu ove populacije, želimo li te ljude izvesti uistinu iz anonimnosti.
Zašto im onda ne osigurati Web stranicu podrške s raznim uslugama i vlastitim E-portfoliem (naravno, oni koji to žele) kojom prikazuju svoje radove, sposobnosti i dostignuća, te se i na taj način otvaraju zajednici i cjelokupnom društvu.
Uspostavljanje i poticanje uporabe sustava e-portfolija odavno je jedan je od ciljeva Strategije e-učenja Sveučilišta u Zagrebu. Koliko se je se je postiglo nismo upoznati, no u populaciji djece s invaliditetom i osoba s teškoćama, po tom pitanju nije se pomaknulo!

Moj Web

Portfolio je inače zbirka dokumenata koji prikazuju napredak nekog pojedinca, kako osoba bez teškoća, tako i osoba s teškoćama.
Putem bazne stranice, jednostavnim načinom svatko će vlastitom portfoliom moći uputiti prezentaciju svog napretka, dostignuća, radova i koječeg drugog.
Isto tako u diskrecijskom dijelu u odnosu na šture medicinske dokumentacije i kategorizacije, gdje stručnjak na osnovu kratkog pregleda ne može dobiti kompletan uvid u stanje osobe s teškoćama, ovim načinom praćenja razvoja i svih ostalih parametara dobivamo jasniju sliku o dotičnoj osobi te lakše određujemo individualni program i daljnji pristup.
Niz zanimljivih rješenja od neprocjenjivog registra roditeljskih iskustava … do umreženih stambenih jedinica u svrhu jednostavnijeg i racionalnijeg poslovanja i međusobnih aktivnosti, namjeravamo ponuditi u baznoj stranici podrške u svrhu boljeg funkcioniranja i snalaženja osoba s intelektualnim i drugim teškoćama, kao i njihove podrške u zajedničkoj sredini.

Moj Web

Kao iskru nečeg i u tom smjeru, pokrećemo nukleus “Moje pjesme, moji snovi” i personaliziranu playlistu Youtubea za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom koji se teže služe računalom.
Kontaktirajte nas na /[email protected]/ i ustupiti ćemo vam na mjesec dana besplatno u najam jednu stranicu sa vaših 6 odabranih pjesama ili priča s Youtubea. U odabiru vaših prioriteta na svojoj Playlisti s jednog mjesta moći ćete uživati preko svojih Touch screen zaslona ili drugih računala.

Poučeni izravnim iskustvom, možda opet damo uzleta novim titulama i karijerama.
A pomaci?
Oni se mjere mikronima a troškovi milijunima!
No, nema veze, važno je da se kreče!