EGZODUS IZ SUSTAVA I DISKRIMINACIJA PO DOBI, ODRASLIH S AUTIZMOM!
Da su im poslužili kao zamorci, na žrtvama bi se makar nešto naučilo!
Ovako, uz žrtvovane, gospoda su nakon niza desetljeća odlučili krenuti ispočetka!

Dragi roditelji,

nedvojbeno je da sporazumom triju ministarstava, UNICEF-a i struke, upravo ovi zadnji ostvaruju buduću si platformu, gdje na mala vrata ulazi interes struke, dok politika panično, pošto poto želi ubrati koji bod neovisno o posljedicama onog što podržavaju.
Valjda nam je postalo jasno koliko u odnosu na ukupan broj djece i odraslih s autizmom, zapravo mali broj otpada na populaciju do sedme godine života koja je obuhvaćena sporazumom, odnosno ranom intervencijom.
Isti ljudi koji su gradili karijere dok nam je desetljećima na izboru jedino izdašna farmakoterapija, žele ponovo vratiti se na početak, prilagođavajući jedino izvore i načine financiranja vlastitim, uskim interesima, pri tom čak ne uvažavajući preporuke, ni kampanju Autism – Europe u 2014.

aaa

Velika većina naše djece ovim sporazumom je zaobiđena a pristup cjelokupnoj populaciji s autizmom uprizoriti će se kao i do sada, kroz istrgovane pojedinačne privilegije.
Rana intervencije i rana dijagnostika biznis su, zvučan, lakši, ne mjerljiv … ta, ko će se s onim starijima bakčati …
Nije problem kada vas netko jednom ili dvaput prevari. Problem je kad vas isti 35 godina varaju. To zapravo nije više prevara, to je suradnja, gdje roditelji, struka i politika nisu u stanju desetljećima uspostaviti život dostojan čovjeka svojoj djeci, svojim korisnicima i svojim građanima!

Iluzija je da bez korjenitih promjena u skoroj budućnosti možemo očekivati drugačije!

Prije svega ne pristajemo na diskriminaciju po dobi kroz ovaj obmanjujući manevar te zahtijevamo cjelovit i ravnomjeran plan i pristup populaciji s autizmom, bez obzira na starosnu dob.
Struku koja je sjedila po upravnim odborima Centra za autizam i desetljećima šutjela (i na upozorenja studenata) i žmirila nad stihijskim i sramotnim scenarijem propadanja populacije s autizmom, vođena jedino vlastitim interesima brinući samo o sebi, molimo da odstupi i ustupi mjesto mladim ljudima novog doba!

aaa

Dovedimo mlade ljude, neopterećene kuhinjama i kameleonskim stereotipima koji će kao naraštaj izravnog doticaja s razvijenim svijetom i razumijevanja suvremenih informacijsko – komunikacijskih diskursa u suradnji s roditeljima najbrže sanirati ovu nadasve alarmantnu situaciju.
U autizmu hrvatske kao produktu katastrofalnog stanja i nereda silno se čak i u planovima luta – od institucija, zdravstveno socijalnih ustanova, preko zavoda do organiziranog stanovanja u zajednici uz podršku.
Vjerujemo u mlade stručnjake koji će autizam Hrvatske napušten od struke i prepušten stihiji, najcjelovitije povesti progresivnim putevima i preporukama načina i pristupa mu na svim razinama.

A roditeljima “trgovcima” poručujemo, neka osobne privilegije ostvaruju vlastitim a ne sredstvima poreznih obveznika. Jer za koju godinu moći će se isprsiti i pružiti svom djetetu skrb proporcionalno dubini novčanika, dok način zbrinjavanja svih ostalih uz daljnju njihovu asistenciju garantira prelazak sustava iz današnjeg vrtića/azila u najjeftiniji oblik ubožnica – sutra.

Ovo je momenat kada roditeljski instinkt jednostavno mora proraditi jer na pomolu je ista birokratska egoistična klika koja nam nakon 35. godina ničega, danas hladno zadaje konačan udarac!