U okviru Kluba Inkluzivnog prijateljstva AmoReVere i Prve službe stanovanja CZR Stančić sa zajednicom, posjetili smo Zagrebački zoološki vrt. Naši oduševljeni posjetioci pomno su ga obišli i razgledali. U tijeku je izrada novih nastambi, tako nismo vidjeli slonove i još neke životinje. Posebno su nas oduševili merkati i morski lavovi.

Merkati žive u kolonijama koje broje do 20 jedinki. Socijalna struktura kolonija im je jedna od najsloženijih u životinjskom svijetu. To ponašanje najbolje se vidi u čuvanju kolonije od grabežljivaca, pri čemu jedinke “drže stražu” i na taj način pružaju zaštitu ostatku kolonije. Imaju i svoj “vrtić” gdje jedan ostaje uvijek uz mlade dok su drugi u lovu …

Bio je lijep i sunčan dan te smo susreli mnoge ljude i organizirane učeničke grupe.
I ovdje smo osim besplatnog ulaza, darovanog od ZOO Zagreb osjetili podršku i dobrodošlicu!
Po obilasku i nakon prisustvovanja hranjenju i predavanju o morskim lavovima, nas dvadeset svratili smo, odmah pored na terasu na sladoled.
Kada smo pri odlasku konobara zatražili račun, dobili smo odgovor da je isti podmirio gospodin koji je želio ostati anoniman. Zatečeni i veoma iznenađeni, lijepo smo se zahvalili i krenuli našim autobusom kući!