Danas smo posjetili stan Organiziranog stanovanja uz podršku Udruge za promicanje inkluzije, na Knežiji.
Snježana Franjković i Božidar Lončarić bračni su par koji žive u ovom stanu punom obiteljske topline, tehnike i energije. Netom prije našeg dolaska Snješka i Božo vratili su se s posla gdje rade u Radnom centru UPI-a u Međimurskoj.
Božo nam je neumorno pokazivao svu moguću tehniku i njezine performanse. Bezbrojni filmovi i CD-i, PS računalo, tablet, hi-fi liniju, pojačalo, televizori i još puno sitnih detalja koji upotpunjuju audio – vizualni doživljaj.


IMG_4793 IMG_4790
 

No, njegova najveća ljubav o kojoj brine te kao uzoran suprug daruje je prekrasnim haljinama i tunikama, zasigurno je Snješka. Potom, odmah iz nje je bicikl – Božidarova druga velika ljubav.
Tu je i bezbrojna oprema od stalaka, izmjenjivih naočala … do kacige u tonu bicikla.


IMG_4787 IMG_4791
 

Božo je strastveni biciklist koji ne propušta niti jednu biciklijadu, niti razna rekreativna natjecanja diljem Hrvatske.
Tako je neki dan na Večernjakovoj biciklijadi stigao prvi na Jarun.
Svakodnevno putuje na posao biciklom i nije mu nikakav problem skočiti do braće po Zagrebu ili sestre u Sesvetama pa i dalje.

 


IMG_4795 IMG_4794
 

Snježana u slobodno vrijeme bavi se ručnim radom a posebna joj je strast vođenje evidencije svakog dana a koje su pohranjene u bilježnicama na besprijekorno složenoj polici u njihovoj sobi.

Naglasili su da su sa susjedima u izuzetno dobrim odnosima, pomažući jedni drugima.
Susreli smo još jedne sretne ljude, izuzetno zadovoljne svojim ispunjenim načinom života u zajednici.