Članovi Kluba inkluzivnog prijateljstva AmoReVere i Prve službe stanovanja CZR Stančić danas su posjetili Gornji grad.
Uz vremenske prognoze koje u ovom ukradenom ljetu više nitko ne pogađa i nakon kolebanja uz stalne promjena na Meteo kartama te unatoč danas najavljenoj kiši, krenuli smo.

Prekopana Mesnička navela nas je na razgledavanje pozamašnog sjevernog dijela Grada, pa nakon panoramskog obilaska, spustili smo se sjeverom na Gornji grad.
Prema dogovoru javili smo se policiji kod Sabora, gdje su nas ljubazni djelatnici uputili u Ćirilometodsku gdje smo parkirali naš autobus.

 

Imali smo izvrsno vrijeme, pravo rujansko. Malo oblačića, više sunca a na ugodnih 24 i u lijepom ambijentu proveli smo se odlično.
Krenuli smo na sjever i uz Banske dvore i Hrvatski sabor obišli smo Markov trg. Nakon toga spustili smo se do Kamenitih vrata. zapalili svijeće a naši vjernici su se pomolili za sebe i za sve nas ostale.
Opatičkom na sjever stigli smo do zvjezdarnice gdje smo u njenom podnožju u ugodnom ambijentu terase Palainovke odmorili se i osvježili. Potom smo se spustili uz Klovićeve dvore i crkvu Sv. Katarine do kule Lotrščak i Uspinjače. Puni dojmova vratili smo se u 8 navečer u Dugo Selo.
Izlete organiziramo uz financijsku pomoć Instituta Otvoreno društvo, te koristimo priliku zahvaliti se na potpori!