U obilasku gradova sjeverozapadne Hrvatske, danas smo stigli u Koprivnicu. Ime ovog lijepog podravskog grada, gotovo uvijek vežemo uz Podravku, našu najveću prehrambenu industriju.
Odmah nakon skretanja u grad prema središtu, smještena je upravna zgrada Podravke koju smo prema ugovorenom terminu i posjetili. Glavni cilj dolaska u Podravku, bio nam je obići neki od proizvodnih pogona kako bi na licu mjesta vidjeli od početka do kraja jedan proizvodni proces, odnosno upoznali naše putnike kako dotični proizvod nastaje.
Kako u Podravci imaju uhodani protokol prilikom ovakvih posjeta, obilazak pogona ipak je izostao te smo u dvorani prisustvovali prezentaciji tvrtke, gdje su nam podjeljeni promotivni pokloni.

Tijekom prezentacije u video prilogu, posebno nas se dojmila prof. Zlata Bartl, skromna i iznimno radišna osoba koja je stvorila planetarnu Vegetu i koja je uspjela okupiti ljude koji su Vegetu i Podravku pretvorili u svjetski koncern, danas prisutan u više od 40 zemalja svijeta. Posjetili smo i “Spomen sobu prof. Zlate Bartl.

Nakon vrlo lijepog prijema, iz Podravke smo se zaputili u središte grada.
Obišli smo centar Koprivnice, park, muzej … Na kraju šetnje, po preporuci svratili smo na osvježenje u Podravkinu Pivnicu.
Kada smo željeli platiti račun, konobar nam je rekao da je isti podmiren od strane jednog gospodina.
Na nesvakidašnjoj gesti samozatajnog čovjeka koji je nas sedamnaestero počastio, zahvalili smo i zamolili da se fotografira s nama. A mi ljude velikog srca sa osobitim zadovoljstvom ističemo! – Kao i one druge!!