Krenuli smo! Dio članova AmoReVere i deset stanara Prve službe stanovanja posjetilo je večeras Božićnu priču na imanju obitelji Salaj. Našim “Kirom” uspostavili smo transverzalu prema Moslavini i “Božićnoj priči”, obitelji Salaj.
Članovima Udruge, stanarima Prve službe stanovanja, korisnicima CZR Stančić i drugim našim prijateljima s teškoćama, izletima željeli smo nadopuniti ovaj predblagdanski ugođaj.
Dio članova AmoReVere i deset stanara Prve službe stanovanja posjetilo je prvu večer Božićnu priču na imanju obitelji Salaj. Vožnjom od Dugog Sela preko Kloštar Ivanića i pitomih brežuljaka Moslavine, došli smo u Čazmu i obližnju Grabovnicu.
Stigli smo u Božićnu priču te prepuni dojmova nesvakidašnjeg predblagdanskog ugođaja, sreli smo poznatog voditelja i zabavljača Ivana Fiolića Fia. Fio već 15 godina redovito posjećuje CZR Stančić i svojim programom i darovima donosi radost među štićenike.
Prvo pitanje prijateljima iz “Stančića” bilo je: Ko’ vas je dovezel’? Nakon upoznavanja i predstavljanja, podijelio nam je kalendare i pozdravio ideju naših narednih dolazaka te smo saznali da su njegovi pokloni stigli i u stanove organiziranog stanovanja uz podršku u Dugom Selu, što nam je osobito bilo drago.
Moramo naglasiti da su i “odgovorni” za Božićnu priču, izuzetno senzibilni i gostoprimljivi ljudi te djeci i cijeloj populaciji s invaliditetom osiguran je besplatan ulaz. Uz to, priredili su nam krasan vatromet koji je dodatno oduševio naše putnike.

Hvale vrijedan ljudski gest koji nije zaobišao ove ljude izašle iz institucija, za razliku od grupa koje to i ovu godinu čine te se jako senzibiliziraju na njihova ljudska prava i posjećuju isključivo žicom ograđeni Centar Stančić.