Našim “Kirom” uspostavili smo transverzalu prema Moslavini i “Božićnoj priči”, obitelji Salaj.
Članovima Udruge, stanarima Prve službe stanovanja, korisnicima CZR Stančić i drugim našim prijateljima s teškoćama, izletima željeli smo nadopuniti ovaj predblagdanski ugođaj.
Dio članova AmoReVere i deset stanara Prve službe stanovanja posjetilo je prvu večer Božićnu priču na imanju obitelji Salaj. Vožnjom od Dugog Sela preko Kloštar Ivanića i pitomih brežuljaka Moslavine, došli smo u Čazmu i obližnju Grabovnicu.
Stigli smo u Božićnu priču te prepuni dojmova nesvakidašnjeg predblagdanskog ugođaja, sreli smo poznatog voditelja i zabavljača Ivana Fiolića Fia. Fio već 15 godina redovito posjećuje CZR Stančić i svojim programom i darovima donosi radost među štićenike.
Prvo pitanje prijateljima iz “Stančića” bilo je: Ko’ vas je dovezel’? Nakon upoznavanja i predstavljanja, podijelio nam je kalendare i pozdravio ideju naših narednih dolazaka te smo saznali da su njegovi pokloni stigli i u stanove organiziranog stanovanja uz podršku u Dugom Selu, što nam je osobito bilo drago.
Hvale vrijedan ljudski gest koji nije zaobišao ove ljude izašle iz institucija, za razliku od grupa koje to i ovu godinu čine te se jako senzibiliziraju na njihova ljudska prava i posjećuju isključivo Centar Stančić.

Slijedi druga Božićna priča”, pa treća …