[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” background_color=”#f9f9f9″ css_animation=””][vc_column][vc_column_text] 
Gospođa Katharine Boaden, povjerenica direktorice Instituta Otvoreno društvo za mentalno zdravlje gospođe Judith Klein, ovaj tjedan posjetila je stanove organiziranog stanovanja uz podršku u zajednici u Dugom Selu, Sesvetama i Zagrebu. Ministarstvo socijalne politike i mladih svojim strateškim projektom “Transformacija i deinstitucionalizacija Centra za rehabilitaciju Stančić i Centra za rehabilitaciju Zagreb ” potpisalo je Ugovor s Institutom Otvoreno društvo, koje donacijom vrijednom 3,5 milijuna dolara podupire ovaj projekt.
Kao članovi roditeljske supervizije s gospođom Boaden posjetili smo stanove Prve službe stanovanja CZR Stančić. Krenuli smo od Dnevnog centra Prve službe …

Institut Otvoreno društvo za mentalno zdravlje uz aktivnosti diljem svijeta, pomaže još u niz projekata vezanih za poboljšanje kvalitete života populaciji s invaliditetom i u Hrvatskoj.

Suradnjom s Institutom Otvoreno društvo i Prvom službom stanovanja CZR Stančić u kojem Otvoreno društvo financira Klub samozastupnika, u kojem provodimo sastanke, radne aktivnosti, druženja te organiziramo zajedničke izlete vlastitim autobusom s kojim smo usput rečeno posjetili i 20 različitih destinacija.

Naglasili bi da Otvoreno društvo podupire i projekt roditeljske supervizije, a čiji nam je cilj na isti način i jednako je provoditi i razvijati se kako u Udruzi za promicanje inkluzije, tako i u Prvoj službi stanovanja.
Na tragu razvoja rs nedavno smo s UPI-e dogovorili posjete bez da se unaprijed najavljujemo voditeljima službi stanovanja. Time smo postigli jednu višu razinu smisla roditeljske supervizije, ali i svijesti pružatelja usluge organiziranog stanovanja uz podršku u zajednici.
Ne dvojimo da će i Prva služba stanovanja, udjelom svojih progresivnih snaga ovaj pomak također prihvatiti!