[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” background_color=”#f9f9f9″ css_animation=””][vc_column][vc_column_text] HELP SHOWCASE THE BEST ICT-ENABLED SOCIAL INNOVATIONS IN EUROPE
Pozivamo sve društvene inovatore da nam pomognu! Mi smo u potrazi za iznimnim slučajevima u kojima bi kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) potakli društvene inovacije i stvorili bolje i učinkovitije usluge skrbi za građane diljem Europe. Ako imate vlastiti prijedlog, rado bismo ga saznali od vas!
ODVOJITE NEKOLIKO MINUTA ZA SVOJE INOVATIVNE IDEJE …

Zajednički istraživački centar Europske komisije i Institut za buduće tehnoloških studije (JRC-IPTS) sa suradnicima, istražuje utjecaj ICT socijalnih inovacija kao inicijativu promicanje ciljeva ICT socijalnog investicijskog paketa EU za rast i socijalnu koheziju (SIP).
SIP Komunikacija poziva države članice Europske unije na prioritet socijalnih ulaganja i modernizaciju svojih sustava socijalne skrbi. To će pomoći u rješavanju nezaposlenosti, siromaštva i socijalne isključenosti.
SIP naglašava da se potencijal društvene inovacije dodatno povećava zbog sve većeg raspona dostupnih inovativnih rješenja na temelju informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT).

1. Osigurati dublje razumijevanje o tome kako zemlje članice EU mogu bolje iskoristiti ICT-y socijalne inovacije za provedbu aktivnosti predloženih u SIP.
2. Pridonijeti izgradnji banke znanja o socijalnim politikama kao što je predviđeno u SIP, pružajući rezultate strukturirane analize inicijativa.
3. Razviti metodološki okvir analize utjecaja nastalih ICT-y socijalnih inovacija te inicijative promicanja socijalnih investicija.

IESI Istraživanje se temelji na kratkom upitniku osmišljen kako bi identificirati obećavajuće primjere relevantnih inicijativa koji kroz ICT-y socijalne inovacije mogu omogućiti bolju isporuku usluga ili radikalno promijeniti pružanje usluga socijalne skrbi. To će poslužiti za izgradnju popisa inicijativa od kojih će se kao uzorak odvojiti za daljnju analizu u sklopu IESI istraživanja

Bili bismo zahvalni ako možete odvojiti 10-15 minuta za popunjavanje ovog upitnika. To će nam dati neprocjenjivu pomoć u razumijevanju koliko bi ICT mogao zapravo podržati modernizaciju usluga skrbi EU i sustava socijalne zaštite.
Ukoliko trebate bilo kakve upite u vezi ankete, molimo pišite na JRC-IPTS-iesi-projekt na ec.europa.eu.

Za više informacija o projektu IESI molimo konzultirajte IESI web stranicu.