CD protokol smo već i zaboravili kad eto, sinoć na RTL-u pokušava se na tu temu još nešto ušićariti jer očito nije dosta ono što se i je, štiteći leđa “egzekutorima” generacija naše djece s autizmom a da se pritom ni trena ne zacrveni!\r\n Dakle, na CD protokolu koji nije teško bilo prokazati i pribiti nekolicinu roditelja na stup srama i dalje svoju veliku ljubav prema vlastitoj i ostaloj djeci s autizmom u stanju smo dokazivati!
 
 
A da li bi i u ovoj našoj Hrvatskoj (koju nismo dobili u vlasništvo, već samo na posudbu od sljedećih generacija) netko trebao odgovarati za zloupotrebu antipsihotika i skračivanje života naših potomaka?
 
Dakako da bi trebao, no prpa je usprotiviti se malo većim igračima kojima je dopušteno tretirati našu djecu svakojakim pripravcima od kojih se dakako i umire! Kod kojih se ČESTO NE RAZLIKUJU NUSPOJAVE OD SIMPTOMA POSTOJEĆE BOLESTI ILI STANJA …
 
risperdal
 
I dok se baca svjetlucava prašina brižnosti za zdravlje naše djece odlučnim prokazivanjem “šabesa” i bućkuriša (gdje se je samo pravom informacijom a ne znanstveno – traljavim pristupom, roditelje moglo odvratiti od primjene), dotle se o fundamentalnim pitanjima svrsishodnosti medikamentoznog, često vrlo upitnog, pretjeranog i uglavnom jedinog pristupa biokemijskom lobotomijom ili uspavljivanjem, niti ne raspravlja!
Za to vrijeme u mnogim zemljama … osuđuje se zloupotreba antipsihotika, provode se kampanje protiv njihove zloupotrebe, informira se javnost … naveliko se dijeli i preko društvenih mreža!
Pisali smo na stranicama Udruge u više navrata o nedopustivoj dugoročnoj primjeni antipsihotika i pokretanju kampanje zaustavljanja njihove zloupotrebe u razvijenim zemljama EU. Pisali smo i o Rissetu i prešućivanju u uputstvu o upotrebi, vremenskog limita njegove primjene …
 
Dakle, ni u jednom trenutku ne sporim da je trebalo zaustaviti širenje upitnog CD protokola koji na sreću još nikoga izgleda nije ubio ali u isto vrijeme do neba je licemjerno o gore navedenoj temi o kojoj oko nas već svi naveliko zvone, ovako neodgovorno šutjeti!
Tako se populaciji s autizmom dugoročno prepisuje gomila često neučinkovitih antipsihotika kojima je u konačnici dozvoljeno skratiti nečiji život ili iznenada ubiti!
I ako se to i dogodi a da li se je pritom nešto i prešutjelo ili u nečemu pretjeralo ili pogriješilo, to nitko ne pita! Jer to se zove dopušteno, oficijelno umiranje ili takozvana smrtnost u okviru statistike!! (Obdukcija, ikada? Nikada!)
Degutantno je bilo nedavno na tv gledati kako se po jednim govnima doslovno čeprka i traži nešto, dok nam se druga, ne ispod žita, već potpuno legalno i s preporukom serviraju!
I da zaključim!
Dok upiremo prstom i iz petnih žila vičemo “drž”te lopova”, usta svoje djece širom smo otvorili gramzljivoj farmaceutskoj industriji kao podanici – možda, sebi ipak najvažniji!
 
“Neka visi Pedro!”‘, ‘”I neka visi CD protokol!