[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” background_color=”#f9f9f9″ css_animation=””][vc_column][vc_column_text] 
“Da’l je sve samo jeftin trik?
il’sve te maske kriju bol…
i neki sasvim drugi lik…”
 
Uz najbolju volju zaista je postalo kontraproduktivno svakog 2. travnja unedogled se uključivati u cirkus s egzekutorima generacija naše djece, sokoliti ih i lobirati im, pošto modra svijetla “svjesnosti autizma” ionako ovdje jedino njih obasjavaju!
Kada se ljudi, politika i maćehinski odnos prema osobama s autizmom iz temelja počnu mijenjati i stvarati se krene nukleus svijesti a koja nažalost sada jednostavno ne postoji, pa tako uistinu nemamo što niti podizati, niti se za što slikati!
Naprotiv, osobe s autizmom koriste se kao sirovina za stvaranje imaginarnog proizvoda koji se skupo prodaje poreznim obveznicima i EU fondovima.
 
U prošlogodišnjem intervjuu koji je AmoReVera dala za Human Right Watch o deinstitucionalizaciji osoba s intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj, inicirali smo proširenje angažmana HRW i na populaciju s autizmom te nam je obećano da će se idući puta provesti također nadzor i o stanju osoba s autizmom u Hrvatskoj. Očekujemo realizaciju obećanog …