Kada smo došli danas u Udrugu, zatekli smo crnim markerom išarana ulazna vrata i zid s prostačkim porukama i fašističkim obilježjima upućenih osobama s intelektualnim i komunikacijskim teškoćama. Zabrinjavajuća je drskost da su ostatak svog bolesnog nauma vandali nastavili zelenom bojom danas poslijepodne za vrijeme dok smo održavali sastanak samozastupnika u Udruzi. Dakle, u pola bijela dana pred zgradom gdje se često prolaznici kreću.
Kako ulaz u Udrugu ima pretprostor i nismo bili u prostoriji do ulaza, već u boravku, tako nismo čuli da se nešto događa. Slučajno smo izašli na bočna vrata van i zatekli dvojcu starijih maloljetnika koji prolaze i u ruci nose vrećicu sa sprejevima iz koje se je širio miris svježe boje. Odmah smo otišli provjeriti glavna vrata a tom trenutku vandali su otrčali tri stubišta dalje (pored bivše ribarnice), gdje su nestali u nepoznatom stanu.

S osobitim gnušanjem osuđujemo ovaj bezuman čin nesnošljivosti prema drugačijima, koji nam govori da slične vandalske ispade mržnje ni u kom slučaju ne smijemo tolerirati, kako nam se jednog dana kao bumerang ne bi vratili, kada smo šutjeli i okretali glavu a kada to nismo smjeli!