Povodom zlostavljanja djece na Goljaku hrabri roditelji pokazali su solidarnost s majkom koja je javno iznjela pojedinosti nemilih događanja.
Prvo jedno a onda je stiglo u pripomoć i drugo policijsko vozilo MUP-a koja su imali zadatak rastjerati roditelje i djecu s teškoćama u razvoju ispred ulaza u “Goljak”.
Onoga tko je izjavio da je došao na skup legitimirali su i zapisivali, dok one koji bi rekli da nisu, pet puta su ispitivali: Vi sigurno niste došli na skup?
 
I tako je neprijavljenom skupu (što jest propust organizatora) a na koji je došlo sveukupno tridesetak odlučnih roditelja, silom zakona i represivnog aparata spriječeno okupljanje i oskvrnjivanje institucije za koje se uistinu ne zna, koja od koje bolje radi!
Roditelji su se raspodijelili u manje grupe i podržali prosvjed ne protiv vrijednih uposlenika, već protiv okrutnih zlostavljača koje rukovodstva institucije i sustav besprizorno i besramno štite.
Led je probijen i to je najvažnija poruka s ovog skupa!
 
Probudi se konačno roditeljska savjesti!
Počnimo od Goljaka i zaustavimo zulum koji provodi većina institucija uništavajući desetljećima generacije naše djece i kroz lažne centre za rehabilitaciju i kroz lažne škole gdje umiru CRPD i svi međunarodni dokumenti ratificirani u Saboru RH te se opstruira svaki pokušaj napretka na principima dobre prakse razvijenog svijeta… uz sustav koji ih svesrdno podržava, “čuva im leđa” i posebno nagrađuje!