Nisu krivi što zlo čine, već oni koji na zlo šute! 

U Dugom Selu djeluje osvetnička kamarila koja u okviru sustava socijalne skrbi provodi otvorenu i organiziranu odmazdu nad nedužnim osobama s intelektualnim teškoćama!
Tako ovu 35. godišnju djevojku koju je obitelj smjestila u starački dom (koja je prije godinu dana oboljela od raka) jer u Centru za socijalnu skrb u trenutku kad joj je majka završila u bolnici nisu znali kud bi s njom! No, niti ni nakon proteklih ovih tri godine, nisu je željeli primiti u organizirano stanovanje u zajednici koje provodi “Stančić” u Dugom Selu! Na upit majke lagali su da nema mjesta, iako za sve to vrijeme na upražnjena mjesta primali su nove korisnike iz svih krajeva Hrvatske. Razlog: Jer je članica naše Udruge.

Ovo su vrlo jasne i opasne poruke Dugoselčanima s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama s obzirom na to da je Udruga AmoReVera jedina građanska inicijativa na području Dugog Sela koja zastupa i bori se za prava ove populacije.
Nažalost, od nedavno dolaskom nove vlasti i Grad Dugo Selo otvoreno je podržao i pridružio se ovim ljudima opasnih namjera jer je u ovoj močvari sve moguće!

I dalje se (koliko nam to financijske mogućnosti dopuštaju) povremeno okupljamo razmjenjujemo iskustva i međusobno si pomažemo te se i dalje aktivno borimo za prava naše djece s invaliditetom u ovoj društvenoj močvari!