Gdje je i ostalo …

Dakle, umjesto da je potrebitima sve pristupačnija, augmentativno alternativna IT komunikacija u Hrvatskoj je zloupotrebljena za punjenje džepova devijantnim sustavom nametnutih trgovaca! 
Besramno skupa i nedostupna zahvaljujući prvenstveno roditeljskim građanska inicijativama koje su autorizacijom istih zaglušile eter i tu našle neki svoj interes!

S druge strane Internet nudi besplatne ili neusporedivo povoljnije AAC aplikacije na koje se ovdje ne obraća pažnja, niti se otvaraju putevi pristupačnosti svima, već se za odabrane pojedince putem donacija dramče ogromna sredstva za u biti gotovo istu stvar! 
Ovo je samo još jedna tužna hrvatska istina!

ps
Možda ovo ružno zvuči ali nakon godinu dana gotovo danonoćnog rada u altruizmu i početnog javnog oduševljenja te nedavnog ulaska među 10 najboljih socijalnih projekata u Hrvatskoj od strane projekta Europske komisije, s današnje pozicije iskustvo mi nedvojbeno govori: “Ne bacajte biserje pred svinje”. 
Dakako da pritom ne mislim na svog sina s autizmom i neverbalnu populaciju kojoj sam JA-KOM namjenjenio, već na one koji uslijed neradničke strategije, zloće, osobnog animoziteta, jala … ili pak kfađe ideja i kanaliziranja novca u vlastiti džep, nisu im taj besplatan put omogućili (kapa dolje za Tiflološki muzej)! 
I dok u isto vrijeme s jedne strane s pravom jamramo kako djeci ne možemo priuštiti skupe lijekove (skupljaju se donacije), po našem običaju s druge strane uz pomoć relevantnih čimbenika (resorni sustav, udruge, roditelji …) nude se i propagiraju NAJSKUPLJE AAC aplikacije preko slavljenih nam trgovaca koji mlate pare na istim ( i za to se skupljaju donacije od 10 do 70 tisuća kuna i više)!
Goran Karas