Komentar na članak o požaru u Lopači.


Da li će smrt korisnika Lopače biti okidač makar za medijsko tezgarenje, mrcvarenje i zabavu besvjesne i neodgovorne mase?
Hoće li se netko sjetiti i prozvati (od vrha pa naniže) odgovorne za brutalno kršenja UN konvencije o pravima osoba s invaliditetom ali i ljudskih prava u državi koja bi silno željela postati dio civilizirane Europe ali joj nikako ne ide uvoz civiliziranih socijalnih projekata, kao što joj recimo ide uvoz novih tipova limenih ikona i nove tehnologije prilagođene ugođaju vlastite stražnjice i sl.

Iluzorno je u ovoj močvari očekivati prozivanje odgovornih za bojkot CRPD-a i nedopustivih uvjeta i načina života u kojem provode svoj pretužan život ovi odbačeni ljudi, koji u pravilu nemaju nikakvu zaštitu! Nakon čije smrti nitko ne plaće, nakon čijih se smrti (pa i onih sumnjivih) nikad ne provodi obdukcija!
Oko njihove smrti sve je u uvijek čisto, papirologijom potkrijepljeno i autorizirano a ovo fino društvo odahnulo je i riješilo se sramne strane svog evolucijskog posrtanja u drugačijih – boljih ljudi!