Prigode – donacije umjesto cvijeća i vijenaca

Na žalost,  svjedoci smo i tužnih događanja

Tužna događanja isto mogu biti prigode za dobra djela.

Uoči pogreba drage Vam osobe kao dio društva koje mijenja ovaj svijet, možda je prigoda da umjesto vijenaca kojima punimo kontejnere darujemo u humanitarne svrhe ljudima kojima je to za život potrebno. Tako darujete osobama s intelektualnim i komunikacijskim poteškoćama a njihovim obiteljima dajete šansu za bolju budućnost.

Što trebate učiniti?

Najbolje je da zamolite rodbinu i prijatelje da daruju pod određenim sloganom, kao npr. „posljednji pozdrav Petru Petroviću“, da na  bankovni račun nekoga od pokojnikove najbliže rodbine u ime dobrotvorne svrhe uplate svotu novca. Mi ćemo vas nakon toga ukoliko se želite informirati o daljnjem tijeku dobrotvornog darovanja i o ishodu, a poslat ćemo vam i listu svih darovatelja i darovateljica. Svi darovatelji koji prilikom uplate napišu svoju adresu dobivaju automatski potvrdu primitka dara.
Svi donatori koji nam se obrate s punom adresom, njihova imena/nazive objaviti ćemo na našoj Internet stranici.

Ukoliko želite donacije sami skupljati na licu mjesta, rado ćemo Vam dostaviti našu „darovatelj kasicu“ na raspolaganje. Molimo Vas da nakon toga sav sakupljeni novac prebacite na naš zajednički račun. Odmah od nas dobivate potvrdu za poreznu upravu (ministarstvo financija).

Ako želite individualno umjesto vijenca darivati u humanitarne svrhe, uplatite sredstva koja ste namijenili na naš zajednički račun a mi ćemo poslati prigodnu dopisnicu se sadržajem Vašeg ili našeg teksta u ime Vas, tužnoj obitelji. Veliko Vam hvala, učinili ste dva dobra djela.

Uplate u dobrotvorne svrhe omogućuju Vam porezne olakšice.