INTAAK – INTegracijska Augmentativno Alternativna Komunikacija kao ICT-y Intranet usluga objedinjuje samosvjesne institucije i tvrtke koje svojim inovativnim softverom pružaju pristupačnost osobama s poteškoćama u komunikaciji omogućujući im kao korisnicima, posjetiocima, strankama, kupcima…obraćanje putem ekrana osjetljivih na dodir.

INTAAK usluga također omogućava individualni pristup personaliziran prema osobama sa složenim poteškoćama u komunikaciji.

 

Kako svakim danom sve više postajemo dio one Europe gdje se prosperitet jedne zemlje vrednuje količinom brige o vlastitim invalidima a u definiciji UN-ove konvencije o pravima invalida koju je naša Vlada potpisala a Hrvatski sabor ratificirao, vodeće mjesto zauzima komunikacija:

/»Komunikacija« uključuje jezike, prikazivanje teksta, Brailleovo pismo, taktilnu komunikaciju, uvećani tisak, dostupne multimedijalne sadržaje, kao i pisani oblik istih, zvučne zapise, obični jezik, osobne čitače i augmentativne i alternativne oblike, sredstva i formate komunikacije, uključujući dostupnu informacijsku i komunikacijsku tehnologiju./

Sinergijom suvremene informatičke znanosti i inovativnosti želimo otvoriti mogućnost komunikacije kod osoba s verbalnim deficitom i na svim javnim mjestima.

Želite li slijediti nove trendove razmišljanja i stavove prema osobama s komunikacijskim poteškoćama pridružite se ovom projektu. Cilj projekta je povezivanje interaktivnog, augmentativno alternativno komunikacijskog (AAC*) softvera i ekrana osjetljivih na dodir a na korist osoba s komunikacijskih poteškoća. INTAAK povezuje poslovne subjekte u jednu humanitarnu i socijalno osjetljivu cjelinu.

Softver prvog hrvatskog AAC informatičkog “Govornika” uz vašu suradnju prilagoditi ćemo specifičnim komunikacijskim zahtjevima Vaše institucije, organizacije ili tvrtke. Usluga Intranet veze omogućiti će Vam upotrebu INTAAK softvera uz mogućnost mijenjanja i neograničene nadogradnje sadržaja.

Što znači da će specifični komunikacijski zahtjevi osobu u potrebi čekati putem ekrana osjetljivih na dodir na javnim mjestima, pošto je nemoguće (i presloženo za korisnika) sve to aplicirati na mobilni osobni komunikator (tablet).

Ukoliko ste zainteresirani za suradnju na ovom projektu, za sve informacije izvolite se obratiti ovdje.

Osim toga INTAAK usluga putem zaštićene upotrebe omogućava izradu individualnog pristupa personaliziranog prema osobama sa složenim poteškoćama u komunikaciji. Jednostavnije rečeno, u mogućnosti smo Vam isporučiti “Govornik” koji će sadržavati Vaše osobne slike (članova obitelji, predmeta iz Vaše blizine, poznata okruženja…) i posebne želje vezano uz isti. Za moguće informacije izvolite se obratiti ovdje.

Projekt JA-Muzej-KOM INTAAK proizašao je iz suradnje s vidno inovativno proeuropski orijentiranim Tiflološkim muzejem Grada Zagreba. U Tiflološkom muzeju, od 18. 5. 2012, moći će posjetitelji s komunikacijskim poteškoćama koristiti hrvatski AAC informatički „Govornik“ te na taj način, nakon prolaska kroz Tamnu sobu iskazati svoje impresije i postaviti pitanja vezana uz nju.