…na stranice udruge AmoReVera

 Osobito smo sretni što ste posjetili našu Web lokaciju na kojoj možete pogledati 105 Internet stranica, odnosno tema vezanih uz domenu našeg djelovanja.
 
Kako postajemo svakim danom sve više dio Europe gdje se prosperitet jedne zemlje vrednuje količinom brige o vlastitim invalidima a na tragu vlastitih ciljeva i u definiciji UN-ove konvencije o pravima osoba s invaliditetom koju je naša Vlada potpisala a Hrvatski sabor ratificirao, vodeće mjesto zauzima komunikacija.

AMOREVERA je građanska inicijativa potpore osobama s intelektualnim, komunikacijskim i drugim poteškoćama vezanim uz poteškoće samozastupanja, kao i njihovim roditeljima.
 
Naš inovativni pristup prema osobama s poteškoćama temelji se na poštivanju prirođenog ljudskog dostojanstva svakog čovjeka, baziran na stvaranju uvjeta jednakih mogućnosti.

Van uhodane matrice rekli bi:
 
Svrha našeg postojanja pružanje je istinske podrške populaciji, koja se je našla u društvu koje su drugi po svojoj mjeri stvarali.
 
Programima potpore želimo omogućiti stanovanje i pomoć za život u zajednici uz podršku (veću ili manju), koji ljudima s invaliditetom daju stvarnu mogućnost izbora i načina života.
 
Ovdje možete naći zašto, kako i kada radimo. Upoznati se s ciljevima, trenutnim i budućim projektima, vidjeti našu galeriju fotografija, sudjelovati u radu foruma, javnih rasprava, pridružiti nam se i spoznati da nam je svaka pomoć dobro došla.

 

Uz stranice udruge predlažemo da posjetite JA-KOM, prvi portal augmentativne i alternativne komunikacije (AAC) s “Govornikom” na hrvatskom jeziku. Portal stvaramo u našoj udruzi te je od prosinca 2011. u vidu nekomercijalne usluge dostupan na Internetu.
 
U veljači 2012. pozvani smo u ICT AAC , projekt sastavnica četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
U ožujku 2012. u sklopu razvitka integracijske augmentativno alternativne komunikacijske tehnologije pokrenuli smo Intranet portal INTAAK u sklopu projekta JA-KOM a vezano uz suradnju s muzejima Grada Zagreba,l gdje smo u suradnji s inovativnim Tiflološkim muzejem realizirali projekt JA-Muzej-KOM.
 
U srpnju 2012. pozvani smo od strane Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) iz Zagreba na međunarodnu znanstvenu konferenciju KES AMSTA 2012. u Dubrovniku, gdje smo prezentirali projekt JA KOM.
 
Početkom 2013. uspostavljamo suradnju s Udrugom za promicanje inkluzije, Udrugom za samozastupanje i Institutom Otvoreno društvo na projektu deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi. Pokrećemo roditeljsku superviziju te uspostavljamo suradnju s Prvom službom stanovanja CZR Stančić. Uz podršku Grada Dugo Selo i Instituta otvoreno društvo osnivamo Klub samozastupnika. Na sastanke dolaze samozastupnici AmoReVere i u dva navrata neko vrijeme i samozastupnici Prve službe stanovanja. U sklopu Kluba organiziramo kreativne radne aktivnosti i izlete vlastitim autobusom.
 
U 2016. posredstvom istraživačkog projekta Europske komisije naš projekt JA-KOM ušao je među deset sociolnih inovativnih projekta u hrvatskoj što nam daje posebnu satisfakciju u trnju kroz koje kročimo!
 
Biti će nam posebno zadovoljstvo ako svoje komentare i utiske ostavite na kontakt formama ARV-KOM-a, kako bi najbolje isprofilirati naš rad i djelovanje, kao i izgled samih Web stranica.
 
Iako nastojimo da su informacije korisne i točne, ne dajemo nikakve izjave ili jamstva bilo koje vrste u vezi istih. Materijal dostupan preko Web stranice, uključujući tekst i slike, je zaštićen zakonom o autorskim pravima. Ne smije se umnožavati, reproducirati, objavljivati, skinuti, emitirati ili prenositi na bilo koji način, osim za svoju osobnu, nekomercijalnu uporabu. Prethodne pisane suglasnosti nositelja autorskog prava moraju se dobiti za bilo kakva druga korištenja ovog materijala – građanska inicijativa AmoReVera