Podrška i pomoć

Bez obzira na svu naklonjenost i podršku koji dajemo svom djetetu, nemojte  zaboraviti na sebe! Otvoreni i prijateljski kontakt s prijateljima i rodbinom vrlo su važni za vlastitu dobrobit. Roditelji udruge također će pomoći da se snađete u ovoj specifičnoj situaciji i da se ugodno osjećate.

Na sastancima roditelja skupine, koje su organizirane, razmjenjuju se iskustva, mišljenja i informacije. Prevladava olakšanje kada se susrećemo sa ljudima koji su upoznati sa našom situacijom i koji imaju iste probleme kao i mi.

Neki od nas još nisu bili dovoljno otvoreni kako bi sudjelovali u grupi roditelja i razmijenili iskustva. Trebalo im je vremena prije nego što su mogli izdržati konfrontaciju s invaliditetom djeteta.

Većina od nas je ubrzo prihvatila situaciju, a grupe su imale značajnu ulogu u našim životima. Pri tome smo primijetili da pomoć samo trebamo prihvatiti.

Što se više upoznajemo u skupinama kroz susrete roditelja, to više „rastemo“ zajedno, i sve više jačaju formulacije zajedničkih ciljeva. Dok smo na početku još bili zauzeti pronalaženjem samih sebe, sada usmjeravamo naše poglede prema vlastima, institucijama i stručnjacima, kako bi im ukazali na naše potrebe i zahtjeve.

U potrazi za prikladnom grupom, podršku će Vam dati i naša građanska inicijativa.